Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Dagexcursie Oostvaardersplassen

Ga mee op onze jaarlijkse excursie naar de Oostvaardersplassen!

Dit uitgestrekte gebied kent met zijn relatief korte geschiedenis een grote verscheidenheid aan vogel- en zoogdiersoorten. Grote groepen ganzen en eenden hebben hier hun overwinteringsgebied, en worden geflankeerd door groepen herten, paarden en heckrunderen. We leren onderscheid te maken tussen de verschillende ganzen en eendensoorten, en overige watervogels zoals de pas gearriveerde steltlopers. Vanaf overzichtspunten en vanuit vogelhutten speuren we het gebied af op zoek naar de eerste voorjaarsgasten. Hier hopen wij ook op de nodige roofvogels zoals de befaamde Zeearend, die in de Oostvaardersplassen broedt. Er zitten mogelijk verscheidene individuen in het gebied, die begin april al bezig zijn met nestelen. Ook zitten er (jongere) individuen die het gebied gebruiken op zoek naar prooien en aas als voedsel. De vraag blijft, zullen wij ze vinden op deze dagexcursie?!

Rietgors – hopelijk horen we ze volop zingen!

Koffie/thee, versnaperingen en lunch wordt verzorgd; Op aanvraag zijn leen verrekijkers beschikbaar, tevens is er altijd een telescoop aanwezig. Vertrek 8:30 Amsterdam – alternatief afspreken bij Muiden, om 16:00 terugkeer in Amsterdam.

Vogels kijken bij de Grote Praambult

Start datum

Er zijn drie verzamelmomenten: Station Sloterdijk, carpool Muiden of het bezoekerscentrum van de OVP in Almere

1043 Amsterdam, Nederland

Papelaan, 1398 PN Muiden, Nederland

Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders, Oostvaardersbosplaats 1, 1336 RZ Almere, Nederland

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Regio
FlevolandOostvaardersplassen
Vogelsoorten
Grote ZaagbekGrote ZilverreigerNonnetjeSlechtvalkWilde ZwaanZeearend
Tags
NachtegaalVogelbeschermingVogelweek
Activiteiten soort
Excursies

Deze website gebruikt cookies om de diensten telkens beter te maken. Met deze cookies kunnen we het internetgedrag op onze website volgen en verzamelen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.