Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Dagexcursie Zuidpier van IJmuiden

In het late najaar is de kuststrook bij IJmuiden eigenlijk altijd een succes. Niet alleen worden veel vogels aangetrokken door de diverse habitats zoals lage duintjes, een rotsige pier, groot meer en kwelderachtig strand, ook zijn zeevogels goed te zien vanaf de vermaarde Zuidpier.

Wat kan je dan verwachten in deze tijd van het jaar? Een jaar geleden was dezelfde excursie (12 november). Toen begonnen we bij een leuke groep Pestvogels, en hebben op IJmuiden genoten van IJseenden, Grote Zeeëenden, een groepje Sneeuwgorzen en alle typische soorten van de Zuidpier zoals Oeverpieper, Paarse Strandloper en Kuifaalscholver.

Paarse Strandloper – Calidris maritima. Probeer de enkelingen te vinden tussen de Steenlopers!

We pikken zeker nog een staart mee van de vogeltrek, zoals lijsters, veldleeuweriken en piepers maar ook meeuwen en steltlopers. Op de Zuidpier kan je diverse zeevogels verwachten, en is begin november bijvoorbeeld de perfécte tijd voor een verrassing als een Rosse Franjepoot of een Kleine Alk. Op het strand zitten naast meeuwen vaak ook Tapuiten en strandlopers. In de duinen vliegen Kneutjes en Barmsijzen rond. En in de haven zitten eigenlijk altijd wel Kuifaalscholvers en diverse futen. Wat kan je leren op een dag als deze? Het is een goede dag voor het herkennen van de vogels die we vanaf nu kunnen verwachten de komende winter, om een inkijkje te krijgen in het herkennen van meeuwen, en hoe vind en volg je nou van die kleine snelle vogeltjes die in bosjes heen en weer schieten? Het wordt sowieso een mooie dag!

De gehele dag worden koffie en lunch verzorgd en er zijn telescopen en meerdere verrekijkers beschikbaar.

Locatie vertrek: Station RAI Amsterdam of carpoolplek in overleg. Je kan ook om 08:30 verzamelen bij de Zuidpier zelf.

Start datum

Locatie Zuidpier van IJmuiden Kennemerboulevard 486 IJmuiden

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Regio
AmsterdamIJmuiden
Vogelsoorten
KuifaalscholverPaarse StrandloperSneeuwgorzenZeeëenden
Tags
NachtegaalVogelbeschermingVogelweek
Activiteiten soort
Cursussen

Deze website gebruikt cookies om de diensten telkens beter te maken. Met deze cookies kunnen we het internetgedrag op onze website volgen en verzamelen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.