Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Stadsvogelcursus Amsterdam

Bent u ook benieuwd welke vogels toch steeds in de winter aan uw vetbol hangen of langs de rand van de heg scharrelen? Of wilt u weten welke vogels u tegenkomt onderweg op de fiets naar- en van uw werk? In de stad en het dorp komen veel meer vogels voor dan men vaak denkt. Deze stadsvogelcursus behandelt alle circa 30 vogelsoorten die (geregeld) in de stad voorkomen. Na deze cursus beleeft u uw stad op een andere manier!

CURSUSAVOND 1
De eerste cursusavond maakt u kennis met de tuinvogels en meest voorkomende stadsvogels. Het is belangrijk om de algemene soorten goed te kennen voordat u gaat kijken naar minder algemene soorten stadsvogels.

EXCURSIE
Deze ochtend gaan we in de buurt op excursie, op zoek naar de algemene en minder algemene stadsvogels. Afhankelijk van het jaargetijde, het weer en de locatie begint de excursie vaak rond zonsopgang, dan zijn de vogels het meest actief.

CURSUSAVOND 2
De tweede cursusavond leert u over de seizoenen en wat die betekenen voor vogels. En de minder algemene soorten komen aan bod. Hieronder vallen de vogels die in het voorjaar terugkomen uit Afrika en precies dezelfde tuin weten te vinden om te gaan broeden, en andersom de vogels die ‘s winters de vetbollen en voedertafel bezoeken.

Start datum

Cursus dagen
  1. donderdag 22 februari 19:30 – 21:45
  2. donderdag 1 maart 19:30 – 21:45
Buurtkamer Corantijn Corantijnstraat 25 Amsterdam

Excursie dagen
  1. zondag 25 februari 08:00 – 12:00

Externe tickets

Aanmelden voor deze activiteit verloopt via de organisator zelf. Via deze link wordt u doorgestuurd naar het inschrijfformulier van deze organisator.


Regio
Amsterdam
Vogelsoorten
Tags
NachtegaalVogelbeschermingVogelweek
Activiteiten soort
BasiscursusCursussen

Deze website gebruikt cookies om de diensten telkens beter te maken. Met deze cookies kunnen we het internetgedrag op onze website volgen en verzamelen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.