Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Texel Big Day

Van 12 – 20 mei is de Nationale Vogelweek, die wordt afgetrapt met een zeer speciaal evenement: de Texel Big Day!

Naast in één dag zoveel mogelijk soorten te zien strijden diverse teams om zo veel mogelijk geld bij elkaar te halen voor een speciaal beschermingsdoel: de strandbroeders. En Jizzbirding gaat hier natuurlijk ook vol voor! Vorig jaar heeft Jizzbirding voor de eerste editie het meeste geld weten op te halen voor het goede doel de Strandbroeders. En dit jaar gaan we die trofee natuurlijk verdedigen!

 

 

 

Aangezien veel deelnemers van Jizzbirding cursussen vaak horen over ‘Big days’, maar nog nooit zelf hebben meegemaakt, is hier de uitgelezen mogelijkheid! Onder bezielende begeleiding van een Jizzbirding docent ga je uiteraard proberen zoveel mogelijk soorten te zien en te horen. Wees niet bang dat hij “alles” zal aanwijzen, want vorig jaar waren de twee scherpe deelneemsters zeker goed voor een flink aantal unieke soorten!
Daarnaast neem je deel aan een bijzondere sponsoractie en is het natuurlijk al een voorrecht om een dag vogels te kijken op Vogeleiland Texel! Doordat de deelnemers een totaal verschillende achterban hebben, is het publiek waar je donaties kan vragen erg groot: een uitgelezen mogelijkheid!

Dit jaar is het goede doel de Huiszwaluw. De Huiszwaluw heeft het al jaren moeilijk, met name door zijn specifieke nestkeuze, maar ook door de afname van het aantal insecten. Een insecteneter pur sang als de Huiszwaluw heeft daar natuurlijk als eerste last van. Op Texel komen nog redelijke aantallen Huiszwaluw-nesten voor, waardoor de bescherming van de soort hier grote kans van slagen heeft. Je kan nu al je donaties overmaken op Triodos NL42TRIO0197691781, tnv Jizzbirding o.v.v. Texel Big Day 2018 en evt je naam. Dan zorgen wij dat het hierna bij Vogelbescherming terecht komt. In de komende weken komt Vogelbescherming ook met een eigen rekeningnummer maar daar gaan wij natuurlijk niet op wachten. Dus DONEER!

Lees hier meer over op de website van de vogelrace van vorig jaar en een uitleg van het programma van komende Big Day.

Start datum

Texel, Nederland

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are not yet available

Regio
Texel
Vogelsoorten
Huiszwaluw
Tags
NachtegaalVogelbeschermingVogelweek
Activiteiten soort
Excursies

Deze website gebruikt cookies om de diensten telkens beter te maken. Met deze cookies kunnen we het internetgedrag op onze website volgen en verzamelen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.