Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Vervolgcursus april Amsterdam

Wat zingt daar toch in het groene bladerdak? Met het voorjaar komen de blaadjes weer tevoorschijn, en dan zijn de vogels een stuk moeilijker te vinden! Door hun zang vallen ze wel op, maar welke zijn het dan? In deze cursus nemen we een voorzichtige duik in de wereld van vogelzang, maar leggen we ook de wat minder algemene soorten onder de loep, die net zijn teruggekomen uit Afrika.
Deze vervolgcursus sluit aan op de basiscursus, maar is ook geschikt als je de basiscursus niet hebt gevolgd.

Lezing op donderdag 12 april:
Sommigen zullen afgelopen jaar al een basiscursus hebben gevolgd – dan weet je dat het herkennen van de geluiden dé manier is om je vogels te kennen. En nu in het voorjaar betaalt zich dat uit! Maar ook als je geen basiscursus hebt gevolgd kan je hier nog makkelijk aanhaken. De meeste vogels beginnen nu pas volop te zingen.
Lezing op donderdag 19 april:
Allereerst behandelen we de soorten die we tijdens de eerste excursie hebben gezien en gehoord. Hierna gaan we in op enkele specifieke ‘soortenduo’s’ die erg op elkaar lijken, en waar je de rest van het seizoen vast tegenaan loopt. Denk dan aan Fitis en Tjiftjaf of Boompieper en Graspieper. Heb je nog nooit van deze soorten gehoord? Geen nood: na deze cursus zal je merken dat je ze veel meer ziet dan je ooit had durven dromen!
Lezing op donderdag 26 april:
Deze avond gaan we – wederom na een nabespreking van de excursie – wat dieper in op gelijkende soorten. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua zang! Want nu het voorjaar vordert komen ook steeds meer zomergasten terug. De laatste avond om goed bewapend het veld in te gaan!

Excursies op zondagochtend 15, 22 en 29 april:
Voorlopige planning excursies (07:30 – 11:30):
15 april Amsterdamse Bos
22 april Diemerpark
29 april Brettenzone/ Houtrak

In deze ochtendexcursies breng je het geleerde in de praktijk. Onder begeleiding van docent Steven Wytema ga je op pad met verrekijker en vogelgids. Welke vogels zie je en waaraan herken je ze? Na afloop is er een korte nabespreking.

Start datum

Cursus dagen
  1. donderdag 12 april 19:30 – 21:45
  2. donderdag 19 april 19:30 – 21:45
  3. donderdag 26 april 19:30 – 21:45
Gulden Winckelplantsoen 23, 1055 EK Amsterdam, Nederland

Excursie dagen
  1. zondag 15 april 07:30 – 11:30
  2. zondag 22 april 07:30 – 11:30
  3. zondag 29 april 07:30 – 11:30
Bosbaanweg 5, 1182 DA Amstelveen, Nederland

Diemerzeedijk 50, 1095 KK Amsterdam, Nederland

Seineweg, 1043 Amsterdam, Nederland

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Regio
AmsterdamAmsterdamse BosBrettenzoneDiemer VijfhoekDiemerparkHoutrakpolderRembrandtpark
Vogelsoorten
AppelvinkBlauwborstBoomkruiperBoompieperGrote LijsterIJsvogelNachtegaalVuurgoudhaanZwartkop
Tags
NachtegaalVogelbeschermingVogelweek
Activiteiten soort
BasiscursusCursussenGeluidencursus

Deze website gebruikt cookies om de diensten telkens beter te maken. Met deze cookies kunnen we het internetgedrag op onze website volgen en verzamelen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.