Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Meeuwen workshop IJmuiden

Herkennen van meeuwen – leeftijd en kleed

Meeuwen zijn voor veel mensen een nachtmerrie. Allereerst zijn het niet de liefste aaibare vogels met hun gekrijs, agressieve gedrag en alleseters op de markt die vuilniszakken openscheuren. Daarnaast sta je vaak ook naar een meeuw te kijken, en vraag je je eigenlijk af welke soort het eigenlijk zou zijn!

Om hier dieper op in te gaan besteden we deze ochtend eerst binnen in het strandcafé om eens goed de verschillen per soort te bestuderen onder een warme kop koffie of thee. Hierna gaan we naar buiten en kijken goed hoe we die meeuwen in de praktijk kunnen onderscheiden. Je zal wel begrijpen dat dat veel meer hoofdbrekens op gaat leveren dan de schijnbaar eenvoudige uitleg die je net daarvoor hebt gehad! Dat is precies waarom meeuwen zo moeilijk zijn. Maar met deze uitleg zul je al een heel eind verder komen.

Om die theorie en praktijk nog eens te herhalen gaan we hierna weer terug voor een warme kop soep, een broodje, en de zojuist gemaakte foto’s vergelijken met wat we weten van meeuwen. Hierna zult u nog niet elke meeuw ‘naadloos’ kunnen herkennen, maar u krijgt wel inzicht in welke aspecten meespelen bij de herkenning van meeuwen. En u zult zéker diverse meeuwen in het vervolg wél op naam kunnen brengen!

Mocht het je echt even duizelen, dan zijn er gelukkig altijd een paar andere leuke soorten rondom de Zuidpier te vinden, zoals Paarse en Drieteenstrandloper, en soms zelfs enkele Sneeuwgorzen.

Tijdens de excursie zijn versnaperingen, koffie en thee aanwezig. Heeft u zelf geen kijker? Geen probleem, u kunt er altijd een van ons lenen. Ook kunt u geregeld een kijkje nemen door de telescoop die altijd mee is. Speciaal voor deze excursie gaan we kijken of er meerdere telescopen mee kunnen.

1 Ochtendexcursie (2 uur) en voor& na 45 minuten workshop. Kosten € 45,-.

.

Start datum

Locatie Zuidpier van IJmuiden Kennemerboulevard 486 IJmuiden

Er zijn geen tickets voor deze activiteit


Regio
AmsterdamIJmuidenNoord-HollandNoordzee
Vogelsoorten
GeelpootmeeuwGrote MantelmeeuwKleine MantelmeeuwKuifaalscholverPaarse StrandloperSneeuwgorzenStormmeeuw
Tags
NachtegaalVogelbeschermingVogelweek
Activiteiten soort
ExcursiesWorkshops

Deze website gebruikt cookies om de diensten telkens beter te maken. Met deze cookies kunnen we het internetgedrag op onze website volgen en verzamelen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.