Het was een belevenis!

Algemeen

Jizzbirding was van 11 t/m 13 september voor de 2e keer aanwezig op het evenement Beleef Landleven. Met recht te typeren als het blad dat tot leven komt; elke dag waren er inspirerende activiteiten en veel bezoekende natuurliefhebbers.

IMG_1156
Het Oude Dorpsschooltje was drie dagen het domein van Jizzbirding. Bijna 140 mensen volgde een workshop Vogels Kijken. Sjoerd Radstaak: “Het was uren maken deze dagen! Maar het gaf veel voldoening om mensen enthousiast te zien worden”. Een deelnemer na de workshop zei heel treffend: “Je bent geneigd om snel te denken dat je niet weet welke vogel je ziet. Met kennis over waar je op moet letten, al is het nog op hoofdlijnen, weet je al zoveel meer.” Door de samenwerking met Vogelbescherming en Vogelwerkgroep Arnhem konden deelnemers ook nog een excursie doen op het terrein.

IMG_1161

Waaraan herken je een Appelvink?
In onze stand op het evenement Beleef Landleven hadden we een opgezette Appelvink staan. Bezoekers kregen de vraag zoveel mogelijk kenmerken te beschrijven waaraan je de vogel kunt herkennen. De meest volledige antwoorden vielen in de prijzen.

IMG_1149
Voor wie ook wil weten op welke 8 kenmerken je alert kunt zijn, volgt hier het antwoord door Jizzbirding:

1. Verenkleed: opvallende kleuren: zwart/witte vleugel, chocoladebruine rug, oranje kop, zwarte keel en oogmasker, in vlucht een vleugelstreep en witte staartrand.
2. Grootte / vorm: groter dan een vink, stierennek, enorm dikke kegelvormige snavel.
3. Geluid: hard geluid: tsik, pit.
4/5. Gedrag, leefomgeving: Appelvinken zitten in de bovenste top van een boom (loofbomen)
6. Actief in welk seizoen; alle seizoenen. In de winter makkelijker te zien doordat hij bij voedertafels komt, maar ook makkelijker te zien omdat de bomen kaal zijn.
7/8. Voorkomen, verspreiding : schaars, door heel Nederland.

De prijswinnaars van de pindakaashuisjes: Anna-Lies Ten Hoeve, Jos Steegh en Betty Bogaerts.

Deze website gebruikt cookies om de diensten telkens beter te maken. Met deze cookies kunnen we het internetgedrag op onze website volgen en verzamelen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.