Texel Big Day voor de Huiszwaluw!

Algemeen

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver: Het begin van de Nationale Vogelweek, die van start ging met de Texel Big Day: 24 uur lang zo veel mogelijk vogels kijken en luisteren, en geld inzamelen voor de Huiszwaluw. Want de Huiszwaluw verdwijnt langzaam maar zeker uit ons beeld, en er is nog niet veel bekend waarom precies! Met dit geld kunnen in ieder geval nieuwe nestkasten worden opgehangen, kolonies vergroot, modderpoeltjes aangelegd en kan betere voorlichting worden gegeven!

‘Dit geld’. Hoeveel geld dan? Nou na een daverend einde hebben we met 15 teams al ruim € 15.000 opgehaald! Fantastisch toch? Maar doneren kan nog steeds hoor! http://texelvogeleiland.nl/nl/doneer/teams-van-de-texel-big-day/birdingbyjizz

En de dag zelf? Die was ook fantastisch! Heerlijk weer om vogels te kijken, prachtige soorten zoals Zomertaling, Kluut, Dwergstern, Strandplevier, Tapuit, een zweep-roepende Porseleinhoen als afsluiter, en een kers op de taart in de vorm van een Koningseider. Je bent wel bekaf na een hele dag het eiland over fietsen, maar het is een zeer gave belevenis. Wil je dit ook een keer meemaken? Dat kan! 11 mei 2019 is de volgende Big Day en Jizzbirding doet dan zeker weer mee.

Deze website gebruikt cookies om de diensten telkens beter te maken. Met deze cookies kunnen we het internetgedrag op onze website volgen en verzamelen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.