Wat een weertje! #2

Algemeen

Terwijl menigeen de terrasjes opzoekt en de barbeque opstookt, heeft het warme weer van afgelopen weken natuurlijk ook zijn weerslag op de vogels. Dat heeft weer namelijk altijd 😉

De hoge temperaturen hebben verschillende uitwerkingen op de vogels. Allereerst is het belangrijk om te bedenken in welk jaargetijde de vogels zitten. Na een zwaar voorjaar hebben de meeste vogels één of twee nesten uitgebroed en zijn er nu dus veel jongen. De volwassen vogels hebben zich helemaal uitgesloofd en van hun prachtige verenkleed uit het voorjaar is niet veel meer over; daarentegen zitten alle jonge vogels nu in hun eerste kersverse pak veren!

De hitte en droogte zorgt ervoor dat veel vogels toch graag wat verkoeling zoeken. Vogels halen sowieso al veel vocht uit hun eten en drinken dus niet vaak. Met dit weer kan er voor sommige soorten voedsel in overvloed aanwezig zijn, en voor sommigen juist veel minder. Die laatste groep zal erg gebaat zijn bij een extra slok water.

En wat betekent dat voor het waterschaaltje in de tuin? Dat is in deze tijd van het jaar altijd goed om te doen, al is het maar voor de verkoeling: lekker even badderen! Als je de vogels wil herkennen is het wel handig om erbij te zijn vóórdat ze een bad nemen, want door dat water kunnen ze er raar uitzien.

Deze website gebruikt cookies om de diensten telkens beter te maken. Met deze cookies kunnen we het internetgedrag op onze website volgen en verzamelen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.