Wat een weertje!

Algemeen

Terwijl menigeen de terrasjes opzoekt en de barbeque opstookt, heeft het warme weer van afgelopen dagen natuurlijk ook zijn weerslag op de vogels. Dat heeft weer namelijk altijd 😉

De hoge temperaturen hebben verschillende uitwerkingen op de vogels. Laten we beginnen met de broedvogels! De soorten die hier al waren (standvogels) zullen daar volop van hebben geprofiteerd en zingen, baltsen en broeden dat het een lieve lust is. Als je vanaf zonsopgang naar buiten gaat is het een orkest van jewelste. Dat orkest duurt vaak niet zo lang: het verenkleed dat vogels hebben is zowel een dikke winterjas als een dun vestje, maar het blijft warm met zulk weer. En vogels zullen dan al snel verkoeling op gaan zoeken. Dus als je nou vogels wilt horen zingen met dit weer dan moet je er vroeg bij zijn. Althans… na een uurtje of 10-11 ‘s ochtends wordt het al snel stiller.

Voor trekvogels – althans de vogels die bij ons op doortrek zijn – geldt ongeveer hetzelfde. Vanwege het lekkere warme weer en het windje in de rug, kiezen ze er vaak voor om door te vliegen. Hun tussenstops zullen dus maar van korte duur zijn. En dat doorvliegen gebeurt vaak op grote hoogte: daar merk je op de grond dus vrijwel niks van!

Deze website gebruikt cookies om de diensten telkens beter te maken. Met deze cookies kunnen we het internetgedrag op onze website volgen en verzamelen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.