Welke websites zijn nou handig om je vogelkennis op te schroeven/ bij te spijkeren?
Hieronder geven we een aantal verschillende links waar voor iedereen wel wetenswaardigheden te vinden zijn.

Vogelgids van Vogelbescherming : een zeer uitvoerige gids waarin alle soorten van Nederland uitvoerig staan beschreven

Waarneming.nl (en Observation.org): een immens populaire website waar je je eigen waarnemingen kan bijhouden. Doordat zeer veel mensen dit doen krijg je een prachtig beeld van alle vogelwaarnemingen in Nederland en ook in je eigen buurt! Voor het buitenland is er www.observation.org (voor als je op vakantie gaat).

De Visdief een pagina van Jaco van Gorsel die voor tal van vogelgerelateerde zaken een blog heeft geschreven

Vogels kijken met Peter een website met blogs over vogelmomenten waarin vaak één specifieke soort wordt uitgelicht

Jagen en verzamelen blog website van Yorick Smakman, waarin hij ook telkens een specifieke soort bespreekt. Gaat gelukkig niet over het échte jagen, maar jagen in de overdrachtelijke zin.

Xeno-Canto: een website waar iedereen zijn geluidsopnames van vogels kan uploaden, waardoor je van 8000 (van de 10.000) soorten geluidsopnames kan beluisteren!

Vogelinformatiecentrum Texel. Als je een weekje (of weekend) op Texel bent, móet je even langs Marc Plomp gaan. Niet alleen voor alle kijkers en andere materialen, ook voor de laatste nieuwtjes over vogels in de buurt!

Heb je ook een website die vermeldenswaardig is? Laat het weten en we plaatsen hem erbij!

Deze website gebruikt cookies om de diensten telkens beter te maken. Met deze cookies kunnen we het internetgedrag op onze website volgen en verzamelen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.